High Meadow Farm
  • Honden
U bevindt zich hier : Home // Honden
Erkend lid Alpaca fokker
Groene Hart Alpaca
vind ons op Facebook

Newfoundlanders en Max en Melrose

De Newfoundlander is een hondenras uit Canada (Newfoundland) met als oorspronkelijk gebruiksdoel 'sledehond voor zware lasten, waterhond'. De Newfoundlander werd en wordt gebruikt voor waterwerk: het redden van mensen uit water, het binnenslepen van vissersnetten en het slepen van boten.

Mijn Newfoundlanders en Max en Gilly:

Newfoundlander Isabella:

deze dame is de oudste van het span (13) Ik heb haar op 1 juli 2006 uit het asiel in Stadskanaal gehaald, het was liefde op het eerste gezicht, vanaf de eerste dag was er de band met haar. Zij was mijn grote vriendin, met wie ik vele leuke vakanties, uitstapjes, wandelingen, ja zelfs dates heb beleefd.

Isabella is 13 jaar geworden en op 18 juli 2013 vredig buiten op de veranda overleden.

Newfoundlander Zhora:

stond vanwege een scheiding te koop op Marktplaats! Op 11 december 2010 heb ik haar opgehaald, super lief, een onnozele blik en bruin. Ze is de grote vriendin van Isabella en komt zelfs voor Max op als deze door de andere honden onder de voet wordt gelopen.  

Max:

is de eerste man in onze roedel, Max is een kruising tussen ?? Hij komt uit het asiel uit Zaltbommel en is sinds april 2009 bij ons, een harstikke leuk hondje, 2 keer afgestaan, dus super aanhankelijk, maar let wel, hij is de baas tussen al die grote lobbessen en super waaks!

Op 31-10-2018 hebben we Max moeten laten gaan, Max is bijna 15 jaar oud geworden en was altijd mijn zijde. Hij zal nooit worden vergeten.

Meneer de Vries, mijn Koninginnedag 2011, deze prachtige hond stond ook op Marktplaats, samen met zijn vriendin, Mevr de Vries (die helaas in december 2012 is overleden aan leverkanker). Hij is een heerlijke, lieve trouwe, knuffelkont en is super beschermend voor mij.

Sinds mei 2014 maakt Gilly ook deel uit van ons roedel. Ze is een oudere dame die via FB mijn aandacht trok, een super lieve hond die echt bij ons past! Helaas heeft Gilly lympklierkanker en zal ze niet lang meer bij ons zijn.

We hebben Gilly op 07-02-2015 vredig, thuis, op haar eigen kussen, laten inslapen.

Onze nieuwste aanwinst, pup Melrose een Iersche Wolfshond, sinds 15-12-2017 woont ze op High Meadow Farm.